WANGEN VAN LOTTE
5 december 2019
Chef Sam maakt ook deze week terug een heerlijk gerechtje klaar: Vandaag maken we Wangen van Lotte klaar.
Benodigdheden voor 4 personen:
- 700 gr. wangen van Zeeduivel (Lotte)
- Risotto
- Olijfolie
- 2 grote uien
- Kippebouillon
- 600 gr. bospaddestoelen
- 3 teentjes look
- Scheutje room
- Charlottjes
- peper en zout
- Beste boter
Werkwijze:
Verhit olijfolie en versnipper de uien en 3 teentjes look. Voeg deze toe aan de olijfolie. Strooi de risotte in de pan. Zet deze onder met verse kippebouillon. Laat deze traagjes inkoken. De lotte bakken we heel kort in de pan. Zet deze in de oven en haal de pan regelmatig uit de over en giet de boter terug over de wangetjes. Zo blijven ze mooi sappig. Neem de bospaddestoelen en bak je kort in een pan. Snipper het charlotje bij de paddestoelen. Je mag er ook een teentje look bij snijden samen met een beetje citroensap. Voor de risotto beetgaar is kan je er ook een beetje room bij doen. Verdeel deze over de bordjes samen met Lottewangetjes en bospaddestoelen.
Smakelijk.